| | Din bucataria gospodinelor | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
Florentina Membru fondator

Mesaje: 2098 Data de inscriere: 19/12/2010 Varsta: 30 Localizare: Prahova
 | Subiect: Din bucataria gospodinelor 12.01.11 5:38 | |
| Am o carte de bucate manastiresti,am sa scriu si aici cateva retete simple si cateva secrete pentru o mancare mai gustoasa! |
|
 | |
Gaby Membru

Mesaje: 577 Data de inscriere: 22/12/2010 Varsta: 34 Localizare: italia
 | Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 12.01.11 5:49 | |
| Asteptam !Ciorba o face foarte buna la manastiri!Cam orice mancare e buna acolo,cred ca e harul lui Dumnezeu ,ca acasa nu iese asa buna. |
|
 | |
cristina41975 Colaborator

Mesaje: 186 Data de inscriere: 20/12/2010 Varsta: 37 Localizare: Mures
 | Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 4:44 | |
| Indiferent cate secrete vom afla, mereu se spune ca "mancarea de cazan e mai buna" ... dar eu astept! |
|
 | |

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 5:01 | |
| O sa scriu cand am mai mult timp ,tre' sa copiez din carte,dar mancarea facuta la manastire nu se compara cu nimic altceva.Apropo,cand gatiti sau faceti prajituri voi faceti semnul crucii peste mancare? |
|
 | |
Elena Moderator

Mesaje: 590 Data de inscriere: 04/01/2011 Varsta: 29 Localizare: dambovita
 | Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 5:19 | |
| mamaia facea cruce doar la aluatul de paine |
|
 | |

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 6:23 | |
| Eu doar cand tai paine fac ... asa facea bunica mea, asa m-am invatat si eu ... dar in rest nu |
|
 | |

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 7:28 | |
| Pana scrie Florentina retete va pun eu una care la mine este foarte apreciata!
Tocanita de ceapa(de post)
1,5 kg de ceapa 1 ardei gras 1 capatana de usturoi 1 conserva de rosii cubulete (daca nu avem folosim putina boia si bulion clasic) 2-3 foi de dafin 200 ml ulei cimbru sare si piper Ceapa taiata marisor se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga ardeiul maruntit. Dupa 20 de minute se adauga rosiile, usturoiul feliat, dafinul, cimbrul sare si piper. Se adauga o cana cu apa si se lasa cu capac la foc mic 30-40 de minute.
Se asaza fierbinte alaturi de mamaliga rece, morcov murat si un ardei iute. |
|
 | |
Livia Moderator

Mesaje: 269 Data de inscriere: 22/12/2010 Varsta: 30 Localizare: Arad
 | Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 8:39 | |
| ce bine suna cris .o bucata de carne putem pune langa ......  Dumnezeu sa va binecuvanteze ! |
|
 | |

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 18.01.11 23:42 | |
| Eu fac tocanita asta si garnitura la friptura, dar merge si simpla... |
|
 | |
Gaby Membru

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 19.01.11 1:40 | |
| Azi este miercuri si gatesc de post,fac o ciorba de fasole si un pilaf cu ciuperci si salata.... |
|
 | |
Elena Moderator

Mesaje: 590 Data de inscriere: 04/01/2011 Varsta: 29 Localizare: dambovita
 | Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 21.01.11 0:34 | |
| Supa-crema de post Ingrediente: 1 kg de cartofi, ½ kg morcovi, 3-4 cepe, 3-4 catei de usturoi, 1 ardel gras, 1 gogosar, 3-4 radacini de pastarnac, O telina. Se fierb toate ingredientele foarte bine, cu sare si ulei, dupa care se paseaza. Pasta obtinuta se pune din nou in supa si se mai fierbe cateva minute. Supa se serveste cu crutoane si lamaie.
Sarmalede post Ingrediente: 2 kg ceapa 1 kg morcov 1 kg orez 800 g bulion ardei copti tocati 2 kg bureti Se caleste ceapa tocata cu morcovul ras in ½ litru de ulei, se adauga sare si putin piper. Cand s-au calit ceapa si morcovul se adauga si celelalte componente. Apoi se ruleaza sarmalele in frunza de varza sau de vita de vie, dar compozitia poate fi folosita si la ardei umpluti.
Prajitura cu mere de post 2 cani de mere rase 2 cani de zahar 1 praf de sare 2 cani faina de grau 1 praf de copt Se amesteca merele cu zaharul, apoi se adauga praful de copt, sarea si faina. Se unge o tava cu ulei, apoi se tapeteaza cu faina si se coace la foc potrivit 40 de minute. Prajitura se taie bucati si se insiropeaza cu un amestec format din ½ litru de apa, 100 grame de margarina si 2 linguri de cacao. Se serveste rece. http://www.7est.ro/stiri/printview/9467 |
|
 | |
Livia Moderator

Mesaje: 269 Data de inscriere: 22/12/2010 Varsta: 30 Localizare: Arad
 | Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 21.01.11 6:25 | |
| Cris ...? am fact tocanita aia ...e mortala cu orez si pulpe la cuptor :)))  Dumnezeu sa va binecuvanteze ! |
|
 | |

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 23.01.11 7:57 | |
| Imi pare bine ca ti-a placut Livia! Zilele trecute am vrut ceva dulce dar nu prea aveam de niciunele prin casa, si mi-am amintit o reteta de "halva turceasca" de la bunica ... Intr-o cratita (eu fac in tuci) pun ulei mai mult (dar nu exagerat, hai sa zic max 100 ml, dar cam in jur de 50 ml merge cu jumatate de kg faina) il las la incins si pun faina mestecand in continuu pana are un aspect umed dar nu mai vad ulei deloc, si mestec pana prinde faina o culoare aurie. Separat (inainte de faza cu faina) fac un sirop din apa, zahar, scortisoara si cacao (uneori mai pun nuca de cocos)... bunica uneori facea siropul doar din apa si ceva gem sau dulceata (ce avea in camara). Se stinge faina cu siropul (eu va sfatuiesc sa dati cratita deoparte ca sare apa) si mestecati bine, puneti inapoi pe foc pana devine tare si se poate lua cu lingura. Se lasa un pic la racorit si se fac "cartofi" cu lingura, se pudreaza cu zahar pudra. Nu este cine stie ce, dar noua ne place. |
|
 | |

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 23.01.11 8:04 | |
| Pare simplu...maine fac o proba!  "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." |
|
 | |
Gaby Membru

| Subiect: Re: Din bucataria gospodinelor 23.01.11 17:57 | |
| Am sa pun si eu o prajitura sarata ,foarte simpla si buna ! Este ceva foarte simplu si cand aveti prea multa branza prin frigider ,solutia e sa scapati de ea. Aveti nevoie de o foaie de placinta ,cumparata sau facuta in casa cum doriti: -un cartof,brocoli circa 100 gr,spanac 100gr,1 sau 2 dovlegei depinde cat sant de mari,branza cam 300 gr(puteti pune mai multe tipuri de branza,eu in special le pun pe alea care imi plac mai putin,sau de care am in casa)1 ou,sare ,piper. Fierbeti mai intai legumele,le scurgeti ,apoi le zdrobiti cu furculita sau la robot,adaugati oul crud,branza ,un fir de sare si piper,intinteti foaia intr-o tava rotunda ,turnati ingredientele ,daca nu va plac unele legume le puteti inlocui cu cele care va plac,se poate pune pe deasupra si salam,wuster ,orice. Am uitat sa specific ,cand intindeti foaia ,important e sa fie intinsa pana sus la bord incat sa fie acoperit aluatul cel putin un cm ,sa nu curga. Pana acum am facuto numai la microunde,17 min,la cuptor normal cam 25 min la 180 grade. |
|
 | |
| | Din bucataria gospodinelor | |
|