“Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor,marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri Iar cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri.”

AcasaAcasa  Despre noiDespre noi  InregistrareInregistrare  ColaboratoriColaboratori  ConectareConectare  FAQFAQ  CautareCautare  

Impartiti | 

Semnele timpului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Florentina
Membru fondator

Data de inscriere: 19/12/2010
Varsta: 30
Localizare: Prahova

MesajSubiect: Semnele timpului   21.01.11 1:53

Din Sfintele Scripturi stim ca pana la a doua venire a Mantuitorului o sa domneasca Antihristul si ca vor fi si alte semne.Haideti sa vedem care sunt acelea si cum sunt talcuite de Sfintii Parinti.

Ultima editare efectuata de catre Florentina in 10.11.11 9:26, editata de 1 ori
Sus In jos
http://dumnezeuneiubeste.forumgratuit.ro
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   21.01.11 1:55

Cu toate ca timpul venirii celei de a doua a Mantuitorului n-a fost precizat, si aceasta datorita faptului ca Domnul Iisus Hristos a atras atentia tuturor ca sa fie pregatiti, caci atunci cand nici nu se vor gandi va veni Fiul Omului, uneori si Apostolii au crezut ca venirea Fiului Omului e foarte aproape (1 Petru 4,7; 1 Ioan 2,18).

Alteori insa, cand s-au ivit neintelegeri intre credinciosi pe aceasta tema, deoarece unii socoteau ca ziua Domnului a si venit, iar altii ca ea nu va veni, Apostolii au fost nevoiti sa le dea lamuriri spunandu-le ca ea se va produce intr-un timp mai indepartat, dar certitudinea ei ramane. In acest sens au procedat Sfintii Apostoli Petru si Pavel (2 Petru 3, 4; 1 Tesaloniceni 5,1; 2 Tesaloniceni 2, 1).

Totusi, din cele spuse de Mantuitorul Apostolilor Sai in legatura cu a doua Sa venire, de asemenea din cele ce se cuprind in unele Epistole pauline si in Apocalipsa, rezulta ca Parusia Domnului va fi precedata de anumite semne, din implinirea carora se va putea deduce ca ca nu este departe.
Aceste semne sunt:

Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile;
Ivirea de prooroci mincinosi si caderea multora de la credinta, precum si inmultirea faradelegilor intre oameni;

Venirea lui Antihrist;
Venirea pe pamant a lui Enoh si Ilie;
Multe si mari catastrofe in natura si intre oameni;

Convertirea poporului evreu la crestinism;
Aratarea pe cer a semnului Fiului Omului.

http://www.eph.md/news/Zorile_Apocalipsei/3373.html
Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   21.01.11 1:56

Propovaduirea Evangheliei la toate neamurile

Intre profetiile facute de Mantuitorul cu privire la sfarsitul lumii este si aceasta: "Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea, spre mantuire la toate neamurile, si atunci va veni sfarsitul" (Matei 24,14). Din aceasta profetie nu rezulta ca Evanghelia va fi primita de toate popoarele, de asemenea nici faptul ca sfarsitul va veni indata ce Evanghelia va fi propovaduita la toata lumea. Asadar, esentialul este ca la toate popoarele din lumea intreaga, indiferent de multimea lor si de locul in care traiesc, sa se fi vestit Evanghelia prin propovaduitori, indiferent daca ea va fi primita sau nu.
Ivirea de prooroci mincinosi si caderea multora de la credinta, precum si inmultirea faradelegilor intre oameni

Despre aparitia proorocilor mincinosi, Mantuitorul spune: "Si multi prooroci se vor scula si vor amagi pe multi si din pricina faradelegii se va raci dragostea multora" (Matei 24,11-12). Sfantul Apostol Pavel descrie astfel timpurile grele ce vor veni in zilele de apoi: "Pentru ca oamenii vor fi iubitori de sine, nemultumitori, necuviosi, lipsiti de dragoste, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, cruzi, neiubitori de bine, vanzatori, necuviinciosi, ingamfati, iubitori mai mult de desfatari decat de Dumnezeu, avand infatisarea credintei adevarate, dar tagaduind puterea ei" (2 Timotei 3,2-5). "Inmultirea faradelegii" se va produce, pe de o parte, datorita amagirii multor oameni de catre prooroci mincinosi, iar pe de alta, ca urmare a slabirii si decaderii de la credinta a unora.

Venirea pe pamant a lui Enoh si Ilie

Acestia sunt cei doi martori ai Domnului, care au fost ridicati cu trupul la cer, si care vor fi trimisi de Domnul pe pamant, pentru a-L predica oamenilor pe Hristos. In lupta cu Antihrist, ei vor fi rapusi si omorati, dar dupa trei zile si jumatate vor invia, iar peste cei ce s'au bucurat de moartea lor va cadea frica mare (Apocalipsa 11,3-11).
Multe si mari catastrofe in natura si intre oameni

Atragandu-le atentia Apostolilor sa nu se lase amagiti de invatatori si prooroci mincinosi care vor veni in numele Lui, Mantuitorul le-a spus semnele care vor trebui sa se intample mai inainte de sfarsit, cu toate ca acesta nu va veni indata (Luca 21, 9); asemenea semne vor fi: foamete, seceta, ciuma, cutremure de pamant, intunecari de soare si de luna, razboaie si vesti de razboaie (Matei 24, 4; Marcu 13,7-13; Luca 21,9-19). Astfel de fenomene au fost totdeauna, dar acuma se vor inmuiti, prin ele Dumnezeu voind sa arate ca acestea trebuie sa se intample mai inainte de a veni sfarsitul.

Convertirea poporului evreu la crestinism

Unul din semnele cele mai semnificative cu privire la a doua venire a Domnului va fi convertirea poporului evreu la crestinism. Acest eveniment important a fost profetit si in Vechiul Testament de proorocul Osea astfel: "Fiii lui Israel se vor intoarce la credinta si-L vor caula pe Domnul Dumnezeul lor si pe David, imparatul lor, iar la sfarsitul zilelor cele depe urma se vor apropia cu infricosare de Domnul si de bunatatea Lui" (Osea 3, 5). Sfantul Apostol Pavel spune si mai clar: "Pentru ca nu voiesc sa nu stiti voi, fratilor, taina aceasta ... ca impietrirea lui Israel s'a facut in parte, pana ce va intra tot numarul paganilor. Si asa tot Israelul se va mantui, precum este scris: Din Sion veni-va Izbavitorul si va indeparta nelegiuirile de la Iacov; si acesta este legamantul Meu cu ei, cand voi ridica pacatele lor" (Romani 11,25-27).

http://www.eph.md/news/Zorile_Apocalipsei/3373.html
Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   23.01.11 6:58

Astăzi trăim în anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva să fie prooroc pentru ca să înţeleagă aceasta. Lucrurile înaintează tac-tac. Ce ne aşteaptă nu ştim. Toată această situaţie ce s-a înstăpânit ne vorbeşte în acest sens. De aceea cu atât mai mult acum trebuie să ne sprijinim mai mult pe rugăciune şi să luptăm împotriva răului prin rugăciune. Singura soluţie aceasta este. Să-L rugăm pe Dumnezeu să-I fie milă de făptura Sa, deşi nu suntem vrednici de milă. Nu va mai exista nici o oprelişte. Fiecare va face ceea ce îi va spune gândul său. Se va întâmpla ceea ce spune Sfântul Cozma[1]: “Vei umbla multă vreme ca să afli un om. Iar cei care vor trăi, vor mânca din linguri de aur”. Unora, desigur, le spune gândul: “Dacă proorociile se vor împlini întocmai, la ce va folosi rugăciunea?”. Dumnezeu ştie că astfel se vor desfăşura lucrurile, dar noi facem rugăciune pentru ca un rău să fie mai puţin dureros şi să nu se întindă. De aceea se spune şi în Evanghelie că pentru cei aleşi se vor scurta zilele[2]. Intr-un război, de pildă, cu puterea rugăciunii se face o minune prin care se izbăvesc mai mulţi, sunt mai puţine victime şi astfel oamenii se folosesc duhovniceşte, cred şi se schimbă în înţelesul cel bun.

Lucrurile sunt serioase. Minune este faptul că până acum lumea n-a sărit încă în aer. Dumnezeu să ne miluiască, pentru că lumea depinde de trei-patru persoane. Soarta lumii stă în mâinile câtorva smintiţi. Paremia spune: “Caii dau cu copitele şi puii de găină mor”. Aşa este. Când se iau la ceartă statele mari, cele mici, sărmanele, sunt nedreptăţite. Cele mari îşi dau cu copitele şi distrug pe cele mici. Este trebuinţă de multă rugăciune, multă rugăciune, ca Dumnezeu să lumineze pe cei mari, pentru că, dacă vor, pot distruge lumea. Dumnezeu cunoaşte multe moduri prin care să le dea şi acestora puţină luminare. Dacă Dumnezeu luminează, dă unul o poruncă şi se schimbă toate.

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/12/cuv-paisie-e-stare-de-alarma-este-trebuinta-de-multa-rugaciune-cu-durere/

"Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine."
Sus In jos
Elena
Moderator

Data de inscriere: 04/01/2011
Varsta: 29
Localizare: dambovita

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   23.01.11 7:12

frumos tot articolul flore. cam asa este.

Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   23.01.11 7:54

ENOH SI ILIE

“Acesti doi prooroci au sa se pogoare, sa vina din Rai, trimisi de Dumnezeu, fiind luati cu tot cu trup la cer. Cand vor predica ei cu mare putere si vor infrunta pe Antihrist trei ani si jumatate, cat va imparati el, Sfintii Enoh si Ilie vor avea mare putere sa strabata tot pamantul cu fel de fel de minuni. Au sa faca minuni mari si semne in Ierusalim ca sa intoarca pe evrei, caci ei nu se intorc pana nu vine Ilie si Enoh. Vor intoarce inimile catre fii si sinagoga satanei catre Hristos. Cand vor predica ei, ii va auzi tot pamantul si-i va vedea toata lumea. Si acestea sunt scrise de 2000 de ani, de cand i s-au descoperit Sfantului Ioan Evanghelistul. Si cine ar fi crezut? Ar zice cineva ca este o nebunie asta. Si se intrebau oamenii: “Cum o sa-i vada pe Enoh si Ilie? Din continentul Asia sau Africa, cum o sa-i auda in America?” Acum, daca ar predica, ii vede la televizor toata lumea si ii aude la aparate toata lumea. Cum sa nu! Dumnezeu stie toate, ca si cum ar fi venit. Cand vor predica si vor face minuni, tu ai sa te uiti aici si ai sa-i vezi cum fac minuni, cum invie mortii, si ai sa auzi de aici ce predica Enoh si Ilie si cum mustra pe Antihrist, cand va imparati peste toata lumea, timp de 1260 de zile. Vezi? Ceea ce era atunci de necrezut si de neinchipuit, acum se poate realiza! De aici se poate vedea si auzi la Ierusalim. Da! Si uite, stam aici si vedem la Ierusalim cum slujesc acolo, cum predica si auzim toate! Si la Muntele Sinai si in Italia si in Belgia si in Olanda si in Bulgaria si in Grecia si in Serbia. Deci stau aici si vad slujba de la Ierusalim! Vezi ca-i posibil acum?

Dumnezeu stia de mai inainte cat are sa se inmulteasca mintea, adica stiinta. Ca Daniil Proorocul a spus la capitolul doi – In vremea de apoi se va inmulti mintea foarte, si se vor intelepti oamenii si vor zbura prin vazduh si vor inconjura lumea. Toate cate le vezi acum, Biblia le-a spus cu mii de ani inainte. Vezi Proorocul Isaia, care traieste cu 850 de ani inainte de venirea Domnului, la capitolul 60 intreaba de avioane, ca el le vedea acum 2800 de ani: Doamne, ce sunt acestea care zboara si se intrec cu norii; si zboara ca porumbeii spre porumbarele lor si de huietul aripilor lor se tulbura vazduhul? (Isaia 60, 8). Ai auzit? Cu 2800 de ani inainte a spus de avioane. Ce-a zis? “Ca zboara ca porumbeii spre porumbarele lor”. Ca ei nu zboara, decat de la un aerodrom la altul, ca sa se alimenteze. Dar si Proorocul Ieremia a vazut masinile astea fara cai, care le vedeti acum ca alearga pe drum. Si intreaba pe Dumnezeu: Doamne, ce sunt acestea, care huruie pe drum si intrec carele oamenilor ? Vezi, ca spune de bomba cu neutroni la Apocalipsa: Iata au iesit de la fata Mielului niste lacuste si acestea aveau putere mare de vatamat in cozile lor. Si am auzit un glas de la tronul Mielului: Nu vatamati iarba pamantului, nici copacii, nici florile, nici toate cerealele lumii, numai pe oameni sa-i vatamati cinci luni de zile. Razboiul neutronic. Bomba cu neutroni iti lasa pomii infloriti.

Eu am la marturisire pe cel mai mare profesor de fizica atomica din Bucuresti.

- Domnule, zic, ce rau poate face aceasta bomba?

- Aceasta distruge numai viata, si-ti lasa orasul complet. Ca ce folos daca l-ar distruge? Ei ce sa mai castige cand vin sa ocupe? Au nevoie sa ucida pe oameni, ca sa ocupe orase si toate bunurile lumii.

- Dar daca eu sunt inchis intr-o casa de fier si bomba cu neutroni explodeaza afara, ce poate sa-mi faca, daca zici ca nu distruge materia? Eu nu sunt in siguranta ?

- Dumneata daca ai avea o casa de fier fara usa, cu peretii de zece metri grosime in jur si te-ai bagat acolo, neutronii rapizi nu sunt impiedicati de fier sa treaca. Trec prin fier si vin la dumneata si-ti distrug numai viata.

Am grait cu dansul. Sotia lui este mare bibliotecara la cartile de limbi vechi. Un om credincios! Asa ne-a spus Dumnezeu, ca acestea sunt scrise la Apocalipsa. Nu vor vatama copacii, nici florile, nici sadurile, nici ierburile, ci numai pe oameni cinci luni de zile. Atat o sa dureze razboiul neutronic. Cinci luni de zile n-ai sa te poti pazi nici in casa, nici in beci, nici in apa, nicaieri, nicaieri. Unde te-a ajuns… Tot ce-i viu distruge. Asta-i bomba cu neutroni. Toate-s scrise, fratii mei. Si Mantuitorul a spus: Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece (Matei 24, 35). Da. Noi suntem cei de pe urma!…”

(sursa: SFATURI ORTODOXE)

"Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine."
Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 3:30

Ma gandeam aseara,unul din semne va fi provaduirea evangheliei la toate neamurile................ma uitam pe net ca sunt foarte multe siteuri ortodoxe,cine cauta gaseste,nu e aceasta un fel de provaduire a evangheliei?Ce parere aveti?

Sus In jos
Livia
Moderator

Data de inscriere: 22/12/2010
Localizare: Arad

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 5:36

Mie imi place sa citesc Biblia dand pagina cu pagina la propriu.Asa simt eu ca o fac cu adevarat......
Am ramas consternata cand am vazut stirea de acum cateva seri cu cardurile de calatorii ale batranilor ....A vazut careva dintre voi ?

Dumnezeu sa va binecuvanteze !
Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 5:37

Despre ce este vorba?

Sus In jos
Livia
Moderator

Localizare: Arad

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 5:42

Multi dintre pensionari isi vindeau taloanele sau cupoanele de calatorie .Pt a stopa aceasta 'frauda' s-au gandit sa-l bage pe Satana definitiv printre noi.Au fabricat deja cateva carduri pe baza de cip/cod de bare,care introdus intr-un aparat din pretiosul nostru mijloc de transport vor fi indentificati si vor putea calatorii.Cred ca e doar la nivel de Bucuresti....deocamdata

Dumnezeu sa va binecuvanteze !
Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 6:21

Pfiu,n-am stiut,o sa caut mai multe detalii,bine ca nu stau in Bucuresti!

Sus In jos
Elena
Moderator

Data de inscriere: 04/01/2011
Varsta: 29
Localizare: dambovita

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 7:39

am auzit si eu, dar nu stiu ce sa zic. pe la noi prin sat vin tiganii si cumpara cupoane din astea de calatorii. probabil ca vor sa impiedice cumva. pana la urma orice card are un cod.si fiecare dintre noi avem carduri.

Sus In jos
cristina41975
Colaborator

Data de inscriere: 20/12/2010
Varsta: 37
Localizare: Mures

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 11:00

Din cat retin in Apocalipsa ni se spune sa ne ferim de semnul fiarei pe mana si frunte ... Oricum la capitolul asta eu am niste nedumeriri ... multi o iau adliteram si spun ca vom avea cipuri cu aceste insemne ... eu ma gandesc ca mai repede fruntea reprezinta gandirea si mana faptele, toate putem vedea cum lumea se indeparteaza de credinta si in vorbe si in fapte. Chestia cu cifrele si ca ele ar fi semnul fiarei ... sunt multe discutii si pe net si in carti, cand a fost scrisa biblia nu se foloseau cifre asa cum le stim noi ci litere ... si urmeaza o discutie intreaga. M-am opune sa puna coduri pe noi, dar in rest ... cate dintre noi avem mereu buletinul sau cardul cu noi nonstop? Mie mi se pare un pas inainte ca sa nu se mai profite de pe urma altora! nu ca cineva va incerca sa ne comande ce si cum sa gandim si sa facem, cine are timp sa programeze sa nu ne ducem la biserica? Eu nu cred in asa ceva.
Sus In jos
http://mamasicopilul.forumgratuit.ro/forum
Gaby
Membru

Varsta: 34
Localizare: italia

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   30.01.11 22:27

Eu cred ca cu cipurile astea ne vor prinde cum reusesc ei mai bine,fara sa vrem , vom fi poate nevoiti sa acceptam in unele cazuri ,de ex: eu ma gandesc pentru cei care vor sa plece sau sant deja plecati si au nevoie de buletin ,pasaport ...ce faci atunci?dar si cei care sant in tara ....de buletin oricine are nevoie,nici macar pensia no mai poti primi? si atunci ce vor face batanii?....toate aceste semne imi da de gandit ,sant semne care isi fac prezenta tot mai mult....
Sus In jos
Florentina
Membru fondator

MesajSubiect: Re: Semnele timpului   31.01.11 1:22

Eu una,cred ca, codurile astea de bare,nu sunt facute pentru binele omului,diavolul e foarte inteligent si stie cum sa lucreze cu perdeaua trasa.Am citit foarte putin despre pasapoartele biometrice,cert este ca unii o luam ca fiind parte din programul de modernizare al omului,dar nu-i chiar asa.de ce se implanteaza cipuri pe mana dreapta?pentru ca ,cu mana dreapta ne facem semnul crucii!Asta-i doar inceputul,cine stie peste cativa ani.........chiar daca te opui pot sa fabrice o lege noua ,de exemplu toti copiii sa poarte cipuri altfel nu vor fi primiti in scoala,ce te faci atunci?

Sus In jos

Semnele timpului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
De retinut!
Evitati limbajul tip sms si mess!Folositi majuscule doar cand este necesar!
Cand preluati un articol asigurati-va ca este in duhul ortodoxiei!Nu uitati sa precizati sursa!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Apocalipsa si semnele timpului-

"Mantuitorul a ales Crucea fiindca astfel se moare cu mainile intinse.El s-a sfarsit imbratisandu-ne"
"Nu piroanele L-au tinut pe Hristos rastignit ci marea Lui iubire de oameni"
"Dacă ar fi fost în lume numai un singur păcătos, Iisus ar fi adus cu drag pentru el singur aceeaşi Jertfă, ca pentru o lume întreagă.”
Deci indrazneste si tu!Fa un pas catre Dumnezeu si El va face restul catre tine!
Creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti blogul tau gratuit