| “Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor,marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri Iar cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri.” |
|
| |
| Autor | Mesaj |
|---|
Florentina Membru fondator

Mesaje: 2098 Data de inscriere: 19/12/2010 Varsta: 30 Localizare: Prahova
 | Subiect: Re: Semnele timpului 04.02.11 3:12 | |
| Parinte Cleopa, de ce trebuie sa fie sfarsitul lumii ?
Spun Sfintii Parinti ca pentru patru pricini trebuie sa fie sfarsitul lumii. Ca sa se arate dreptatea lui Dumnezeu in toata desavarsirea ei; ca sa se arate nedreptatea oamenilor fata de poruncile lui Dumnezeu; sa se pedepseasca pacatele si faradelegile lumii de la intemeierea ei pana la sfarsitul veacurilor si ca sa se rasplateasca faptele bune ale dreptilor pe masura credintei si a rabdarii lor.
Cand va fi sfarsitul lumii ?
Nimeni nu stie cand va fi sfarsitul lumii. Aceasta este o mare taina a lui Dumnezeu. Odata ucenicii au intrebat pe Iisus Hristos cand va fi sfarsitul lumii. Iar Domnul le-a raspuns : " De ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal " ( Matei 24, 36; Marcu 13, 32; Luca 17, 20 ) . Mantuitorul ne spune ca sfarsitul va veni fara de veste, precum a venit ; candva si potopul. " Precum a fost in zilele lui Noe, asa va fi si venirea Fiului Omului. Caci, precum in zilele acelea dinainte de potop, oamenii mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie si n-au stiut pana ce a venit potopul si i-a luat pe toti, la fel va fi si venirea Fiului Omului " ( Matei 24, 37-39 ) . De aceea, intotdeauna trebuie " sa priveghem " , sa fim pregatiti prin pocainta si fapte bune si sa stam in asteptarea Mirelui Hristos, precum stateau fecioarele cele intelepte, ca nu stim in care straja din noaptea vietii noastre va veni, " ca in ceasul in care nu gandim Fiul Omului va veni " ( Matei 24, 42-44 ) . Insa Domnul nu ne-a lasat cu totul in nedumerire. El ne-a spus ca mai inainte de venirea Sa " in slava, sa judece viii si mortii " , cum spune la Crez, vor urma numeroase semne intre oameni, pe pamant si in univers, care vor prevesti apropierea venirii lui Hristos. Dupa aceste semne vom cunoaste cat de aproape este venirea Domnului la judecata.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri9.htm  "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." |
|  | | Florentina Membru fondator

| Subiect: Re: Semnele timpului 08.02.11 3:30 | |
| "Cardul de sănătate este malefic!"
"Cardul de sănătate este malefic şi este premergător cipurilor satanice. Noi plătim taxe, dar nu vrem să avem card de sănătate", a strigat un barbat cu ocazia dezbaterii publice iniţiate luni de Ministerul Sănătăţii despre cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. Reprezentanţii ONG-urilor au atacat acest sistem, susţinând că noul card nu poate fi impus tuturor românilor şi trebuie să existe o alternativă, aşa cum ar fi "promis" în luna noiembrie oficialii din Ministerul Sănătăţii.
ONG-urile solicită găsirea unor alternative la cardurile de sănătate pentru românii care din anumite motive religioase sau morale nu vor să le utilizeze.
"Noi am analizat problema şi nu am găsit încă o soluţie, dar vom analiza în continuare", a precizat Adela Neagoe, secretar general adjunct în Ministerul Sănătăţii.
Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii consideră că acest card este o necesitate pentru sistemul de sănătate şi că va aduce o disciplinare financiară.
"Considerăm că noul sistem este extrem de sigur din punct de vedere al protecţiei datelor care se găsesc pe card şi a celor care se găsesc în sistemul informatic. Pe de altă parte, considerăm că este singura variantă viabilă şi singura aplicabilă în situaţia în care există foarte multe suspiciuni legate de modalităţile de plată a serviciilor medicale", a explicat Mihai Stupu, directorul sistemului informatic de la CNAS.
Cât costă şi cine plăteşte
Pacienţii şi medicii de familie vor plăti pentru cardul electronic de sănătate, au declarat reprezentantii medicilor de familie cu ocazia dezbaterii publice iniţiate de Ministerul Sănătăţii despre "Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate".
"Cardul de sănătate se implementează pe banii pacienţilor şi pe banii medicilor şi pe munca medicilor, iar dacă funcţionează prost tot noi vom fi traşi la răspundere. Practic, nu e gratis," a declarat Dr. Rodica Tănăsescu, Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.
Potrivit hotărârii de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, contravaloarea cardului national de sănătate va fi suportată de asigurat, iar cipul cardului ar putea conţine date privind istoricul medical al titularului, dovada achitării contribuţiilor pentru sănătate, grupa sanguină, RH-ul, precum şi situaţia privind donarea de organe.
Pacientul ar trebui să achite pe lângă o taxă de aproximativ 2 euro pentru cardul de sănătate şi contravaloarea analizelor pentru stabilirea grupei sanguine şi a RH-ului, au precizat reprezentanţii medicilor de familie. Medicii de familie vor trebui să plătească pentru cititoarele de carduri şi să aibă internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic, a explicat Doina Mihăilă, Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie.
Trei luni fără consultaţii
Medicii de familie se plâng că nu vor mai avea timp să dea consultaţii pentru că vor trebui să editeze datele din cardul electronic de sănătate.
"Dacă se va aplica legea, medicul de familie ar trebui să completeze aceste carduri. Am făcut un calcul şi ţinând cont de viteza de operare a majorităţii medicilor, acest card ar putea fi completat în 10-15 minute. Presupunând că am avea în cabinet toate cardurile, medicul ar trebui să închidă pentru trei luni de zile cabinetul şi să editeze numai aceste carduri. Ceea ce nu se poate pentru că este ilegal, este o infracţiune să ai cardul pacientului altfel decât cu el în cabinet.
Pacientul nu va mai fi consultat pentru că eu trebuie să introduc toate datele lui pentru card şi nu mai pot să îl consult. Datele medicale pe coduri de bare există la nivel centralizat , la nivelul caselor de asigurări de sănătate. Noi considerăm că dânşii să editeze şi să îşi asume responsabiliatea acestei editări", a mai spus dr. Rodica Tănăsescu.
Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se va emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta peste 18 ani, iar deţinătorii au obligaţia de a îl prezenta, în vederea acordării de servicii de asistenţă medicală.
http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/cardul-de-sanatate-este-malefic-215266.html  "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." |

| Subiect: Re: Semnele timpului 11.02.11 10:46 | |
| Citeam despre actele astea biometrice ,care sunt vazute ca fiind malefice,nu stiu ce sa mai zic serios,aproape tot ce tine de viata asta pe pamant are coduri de bare..............Eu chiar imi doresc sa vina Mantuitorul cat mai repede sa ne termine pe toti.  "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." |
|  | | Elena Moderator

Mesaje: 590 Data de inscriere: 04/01/2011 Varsta: 29 Localizare: dambovita
 | Subiect: Re: Semnele timpului 11.02.11 11:27 | |
| offf, flore, eu nu imi doresc decat sa se schimbe lumea in bine, sa putem sa ne vedem linistiti de familiile noastre, de copii. |
|  | | Gaby Membru

Mesaje: 577 Data de inscriere: 22/12/2010 Varsta: 34 Localizare: italia
 | Subiect: Re: Semnele timpului 11.02.11 14:01 | |
| Totul a devenit electronic in ziua de astazi....sfarsitul este destul de aproape ....imi tot suna in urechi aceste cuvinte" cand se va inmulti stiinta ,se va pierde credinta"chiar asa am ajuns sa traim clipele de fata....parca santem roboti,eu asa vad lumea in jur,parca toata lumea e teleghidata de o forta invizibila ,parca santem condusi de cineva din spate,nu mai ajunge timpul,nu mai e linistea care era o data ,toata lumea e in criza din toate punctele de vedere....timpuri bune nu cred ca vor mai fi ,se simte in aer o atmosfera foarte tensionata si inexplicabila. |

| Subiect: Re: Semnele timpului 15.03.11 2:17 | |
| Părinte, ce ne puteti spune despre sfârsitul lumii?
- Pe noi nu ne interesează când va fi sfârsitul lumii. Asta ne interesează: "Cum am să termin eu viata?" Că Mântuitorul a spus: Iar despre ziua si ceasul acela, nimeni nu stie; nici îngerii din cer, nici Fiul ca om, ci numai Tatăl.
Dar eu de ce să mă gândesc la sfârsitul lumii, dacă eu mor mâine? Ce dacă va mai tine lumea asta o mie de ani? Cu ce mă duc eu de aici si ce-am pus eu în traistă, asta mă interesează. Că Mântuitorul a spus: Privegheati si vă rugati, că nu stiti ziua, nici ceasul! Parintele Cleopa http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou30.htm
 "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." |
|  | | Iertare Membru

Mesaje: 19 Data de inscriere: 10/11/2011 Varsta: 34 Localizare: Pamant
 | Subiect: Re: Semnele timpului 03.12.11 9:27 | |
| Criza globală a fost generată artificial pentru a putea fi creat un guvern mondial Un stat totalitar îşi va face apariţia pe teritoriul Uniunii Europene în urma crizei, ce se va putea compara cu dictatura Uniunii Sovietice, în timp ce actualii membri ai UE îşi vor ceda independenţa în contul datoriilor, consideră economistul leton de origine rusă Dmitri Smirnov, lector la Şcoala Superioară de Studii Economice Ventspils din Letonia. În aproape 20 de ani, potrivit acestuia, odată cu trecerea crizei, un guvern mondial va conduce întreagă lume, relatează miercuri (16 noiembrie 2011) agenţia de presă rusă Novîi Reghion. “Criza va duce la faliment statele zonei euro, iar pentru datorii li se va lua independenţa. Euro nu este în pericol. Dimpotrivă, pentru a salva euro, toţi trebuie să adere la zona euro şi să-şi piardă independenţa. Se va spune că putem supravieţui doar împreună. Avem nevoie de a crea un stat totalitar, de a-i aduna pe toţi în aceeaşi oală, pentru a-i subjuga” – a declarat Smirnov într-un interviu acordat marţi seara, în cadrul emisiunii “Razvoroť la postul de radio Baltkom 93,9. Conform estimărilor sale, ar trebui să se producă patru valuri ale crizei înainte de apariţia unui guvern mondial. “Primul val a fost în 2008, al doilea este aşteptat în 2012-2013. Perioada dintre acestea este de 4-5 ani şi, apoi, durata totală a crizei al cărei scop este înfiinţarea unui guvern mondial va fi de 20 de ani”, prognozează Smirnov. El susţine că actuala criză globală a fost generată în mod artificial cu un scop concret. “Criza este o modalitate de jaf, atunci când unul dă faliment, iar celălalt câştigă din aceasta”, explică economistul, în opinia căruia, autorii principali ai turbulenţelor financiare sunt băncile legate de Rezerva Federală a SUA. Pe blogul său de pe resursa “Ventasbalss.ru”, expertul explică faptul că politicienii, atât europeni, cât şi americani, lucrează pentru unul şi acelaşi grup de persoane, care poate fi numit convenţional “guvernul mondial”. Totodată, el atrage atenţia că măsurile luate până în prezent pentru salvarea zonei euro nu au avut decât un caracter cosmetic şi cu efect pe termen scurt. În luna septembrie, aminteşte el, după ce finanţistul George Soros a chemat la o reformă radicală a UE, fără să propună în acest sens nimic concret, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus pentru salvarea UE introducerea obligaţiunilor europene comune. Până în prezent, fiecare stat din zona euro emite propriile obligaţiuni şi are propria sa datorie. În caz de reformă, se propune unificarea tuturor obligaţiunilor şi emiterea unor obligaţiuni unice ale zonei euro, scrie Smirnov pe blogul său. Este vorba, potrivit lui, de crearea unui spaţiu unic al datoriei. Această idee a fost sprijinită deja, cu mult entuziasm, de Franţa, Germania şi Italia – principalele ţări din zona euro. Liderii acestora au încercat deja să convingă parlamentele din ţările lor pentru a susţine introducerea unor obligaţiuni unice. Chiar şi Vaticanul s-a pronunţat pentru un stat unic european, mai aminteşte el. Introducerea unor obligaţiuni unice va limita în mod semnificativ independenţa membrilor din zona euro, consideră economistul citat, indicând că statul nu va mai fi capabil să finanţeze în mod independent deficitul bugetar şi va fi obligat să contacteze Centrul /Bruxellesul/ ca să-i aloce bani. În fine, obligaţiunile unice vor impune introducerea unui buget unic al UE. Astfel, în opinia sa, bugetele naţionale vor fi practic eliminate, iar toate veniturile fiscale vor fi transferate la Bruxelles, iar acolo se va decide cine şi cât să primească din bugetul comun. În cele din urmă, cheltuielile participanţilor la zona euro vor fi decise la nivel central. Aşa cum încearcă să convingă adepţii introducerii obligaţiunilor unice, aceasta va permite stabilirea unei discipline fiscale pe ansamblul zonei euro, explică Smirnov. Astfel, concluzionează el, introducerea obligaţiunilor unice facilitează crearea noului stat pe continentul european Statele Unite ale Europei, în care toate ţările membre îşi vor pierde independenţa şi vor coborî la nivelul unor autorităţi locale. Ţările afectate profund de criză vor ajunge direct sub controlul unui comisar UE /Smirnov face aici aluzie la o iniţiativă recentă a Olandei/ şi în custodia Comisiei Europene, structura care va decide formarea bugetelor “naţionale”. În acest caz, mai scrie expertul amintit, comisarul european va fi în măsură să intervină în guvernarea unei ţări aşa cum fac în prezent administratorii numiţi de instanţă în cazul societăţilor falimentare. Împotriva ţărilor care se vor face vinovate, Bruxellesul va recurge la o varietate de sancţini, de la pierderea dreptului de vot în UE, până la restricţionarea accesului la fondurile europene, prognozează sumbru economistul leton. “Va fi o dictatură ceva mai drastică decât în URSS”, susţine el. Un al doilea val al crizei, aşteptat anul viitor, va aduce UE în pragul colapsului, iar ţările europene vor fi puse în faţa alegerii – fie un stat unic, fie falimentul. “De fapt, nu va fi nicio alegere, vor face aşa cum li se va spune”, mai crede economistul de origine rusă, care anticipează că, la sfârşitul crizei, şi SUA vor înceta să mai existe. Întreaga planetă va fi guvernată de un guvern mondial. Dmitri Smirnov a devenit cunoscut în 2008 când a fost arestat de serviciile de securitate letone pentru “atentat la adresa sistemului financiar al ţării”, după ce anticipase o agravare a crizei economice în Letonia şi o devalorizare a monedei naţionale. Avertismentul său a fost confirmat de realitate ulterior.
sursa: http://www.financiarul.ro/2011/11/17/criza-globala-a-fost-generata-artificial-pentru-a-putea-fi-creat-un-guvern-mondial/ |
|  | | KeepItReal Membru fondator

| Subiect: Re: Semnele timpului 08.02.12 12:58 | |
| Sfantul Ignatie Briancianinov ne invata sa deosebim semnele si minunile lui Hristos de cele ale Antihristului: “Dorinţa unui semn din cer a fost arătată câteodată şi de popor. Astfel, după minunata înmulţire a celor cinci pâini şi saturarea cu ele a unei numeroase adunări, ce cuprindea cinci mii de bărbaţi, afară de femei şi de copii, înşişi-văzătorii [martorii oculari] ai acelei minuni, părtaşii acelei trapeze, îi spuneau Domnului: Ce semn faci Tu, ca să vedem şi să credem în Tine? Ce lucrezi? Părinţii noştri mană au mâncat în pustie, precum este scris: Pâine din cer le-a dat lor de au mâncat (In. 6, 30-31). Pentru ei a părut neîndestulătoare minunata înmulţire a pâinilor în mâinile Mântuitorului: ea a fost săvârşită cu linişte, cu sfântă smerenie, de care erau pătrunse toate lucrările Dumnezeu-Omului - în vreme ce ei aveau trebuinţă de spectacol, le trebuiau lucruri de efect. Aveau nevoie ca cerul să fie acoperit de nori groşi, să răsune tunetul şi să scapere fulgerul, să cadă pâini din cer“. (http://www.razbointrucuvant.ro/2009/08/02/omul-intre-inmultirea-painilor-si-a-pestilor-si-imputinarea-credintei/ )  Rugaciunea este oxigenul vietii sufletesti. Asa cum trupul moare fara oxigen, tot asa si sufletul nu poata trai fara rugaciune. Cât de uşor uităm pricina însăşi a existenţei noastre. Inima mea dulce, El te ascultă înainte ca gura să se deschidă şi înainte ca oftatul să ţi se fi slobozit din piept” Vedeti ca fiecare om care pacatuieste poate sa fie un Saul. Saul a fost ucigas de oameni, a fost prigonitor a lui Hristos si al crestinilor, a dus oamenii in temnita si la moarte sa fie executati, a sprijinit uciderea Sfantului Arhidiacon Stefan, cel dintai dintre mucenicii Lui Hristos, si totusi, pe urma, a devenit Sfantul Apostol Pavel! Ce usor ar fi fost pentru noi daca eram in vremea aia sa-l judecam si sa-l osandim, sa-l facem in fel si chip, sa-l ocaram neincetat! Dar oare, l-ar fi ajutat lucrul acesta pe Saul, l-ar fi luminat, l-ar fi indreptat? |
|  | | Cozma Daniela Membru

| Subiect: Re: Semnele timpului 09.02.12 2:27 | |
| nu stiu daca stiti lc acesta inainte sa plec eu din tara era vorba ca toate autobuzele si mijloacele de transport din orase sant obligate ca sa isi i-a aparate de citit carduri iar fiecare om care vroia sa circule cu autobuzul trebuia sa aiva card fara card nu se putea practic obliga oamenii si bineinteles si pensionarii acuma nu stiu ce s-a mai intamplat stiu doar ca tursibul era foarte revoltat pentru ca aveau nevoie de o multi bani ptr ca sa puna acele aparate in autobuze . |

| Subiect: Re: Semnele timpului 09.02.12 4:35 | |
| Inca nu sunt obligatorii Dana,dar mult nu o sa dureze.Oricum in vremurile pe care le traim nu mai e nevoie de nici o pecete,ne lepadam de buna voie prin toate pacatele pe care le facem.  "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." |
|  | | KeepItReal Membru fondator

| Subiect: Re: Semnele timpului 09.02.12 4:38 | |
| Daca ne lepadam ,o sa ne lepadam nu din cauza pecetii ci din cauza noastra ca nu ne intarim..si de aia vom accepta cu usurinta pecetea. "Deci daca nu vom avea agonisit inlauntrul nostru Harul Sfantului Duh, putem noi sa stim oricate despre nu stiu ce comploturi masonice, despre nu stiu ce comploturi evreiesti, despre nu stiu ce buletine, pentru ca daca nu vom avea Harul, repet, oricum ne vom lepada. Oricum ne vom lepada! Deci asta este problema noastra: cum sa agonisim cu adevarat inlauntrul nostru Harul Sfantului Duh." Ca scopul nostru asta este: dobandirea Harului Sfantului Duh. Cine pune intrebari legate de problema asta, ar trebui sa se intrebe el pe el insusi mai intai: ‘Ce este in inima mea? Am agonisit acolo Harul?’ Ca daca nu l-am agonisit, pot sa-mi pun eu mii de probleme si sa primesc mii de raspunsuri, ca atunci cand se va ivi situatia sa ma lepad de Hristos, tot mai voi lepada de El. Pot sa stiu bine ce trebuie facut. Pot sa stiu ca primirea buletinului inseamna lepadare de Hristos si tot il voi primi daca ma va parasi Harul Sfantului Duh.Deci problema mea asta este. (www.razbointrucuvant.ro)  Rugaciunea este oxigenul vietii sufletesti. Asa cum trupul moare fara oxigen, tot asa si sufletul nu poata trai fara rugaciune. Cât de uşor uităm pricina însăşi a existenţei noastre. Inima mea dulce, El te ascultă înainte ca gura să se deschidă şi înainte ca oftatul să ţi se fi slobozit din piept” Vedeti ca fiecare om care pacatuieste poate sa fie un Saul. Saul a fost ucigas de oameni, a fost prigonitor a lui Hristos si al crestinilor, a dus oamenii in temnita si la moarte sa fie executati, a sprijinit uciderea Sfantului Arhidiacon Stefan, cel dintai dintre mucenicii Lui Hristos, si totusi, pe urma, a devenit Sfantul Apostol Pavel! Ce usor ar fi fost pentru noi daca eram in vremea aia sa-l judecam si sa-l osandim, sa-l facem in fel si chip, sa-l ocaram neincetat! Dar oare, l-ar fi ajutat lucrul acesta pe Saul, l-ar fi luminat, l-ar fi indreptat? |
|  | | Cozma Daniela Membru

| Subiect: Re: Semnele timpului 10.02.12 2:59 | |
| Am citit intr-o carte dar nu mai stiu titlul dar scria acolo"Orice fapta buna cand o faceti sa spuneti asa {in numele lui Iisus Hristos fac aceasta fapta } iar aceasta va ajuta sa dobandim Harul Duhului Sfant .Cred ca este un prilej bun ca sa va scriu o rugaciune foarte frumoasa va rog sa o cititi cu mare atentie "Pe tine ,preacurat palat al Imparatului ceresc, ceea ce esti mult laudata ,te rog curateste mintea mea cea intinata de tot felul de pacate si o fa locas infrumusetat al Treimii celei Dumnezeiesti ca sa laud si sa maresc puterea Ta si mila ta cea nemasurata fiind mantuita eu netrebnica roaba ta "sper sa va ajute aceasta rug catre Maica Domnului |
|  | | |
| Pagina 3 din 3 | Mergi la pagina : 1, 2, 3 | | De retinut! | Evitati limbajul tip sms si mess!Folositi majuscule doar cand este necesar! Cand preluati un articol asigurati-va ca este in duhul ortodoxiei!Nu uitati sa precizati sursa!
|
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|