“Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor,marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri Iar cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri.”
Mesaje: 2098 Data de inscriere: 19/12/2010 Varsta: 30 Localizare: Prahova
Subiect: Rugaciunea inimii 24.01.11 2:44
"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueiste-ma pe mine, pacatosul."
Aceasta rugaciune, cunoscuta în ortodoxie ca rugaciunea inimii sau rugaciunea lui Iisus este unul din cele mai importante mijloacele de a ne curati inimile si de a ne apropia de Dumnezeu. Ea cuprinde în sine o întreaga teologie si ne aseaza într-o relatie corecta cu Dumnezeu. Am descarcat o carte cu invataturi despre aceasta rugaciune,vreau sa pun si aici cateva randuri.Cine o vrea pot sa o dau pe mess.Avem multe de invatat....
"Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine."
Ultima editare efectuata de catre Florentina in 13.02.11 12:02, editata de 1 ori
Elena Moderator
Mesaje: 590 Data de inscriere: 04/01/2011 Varsta: 29 Localizare: dambovita
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 24.01.11 2:55
cand esti pe mes, vreau sa imi trimiti si mie cartea.
Florentina Membru fondator
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 24.01.11 3:05
Iti trimit mai tarziu,acum il am inchis ,ca daca vede Luca messu' deschis vrea sa se joace cu emoticoanenele alea.
"Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunea,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine."
Gaby Membru
Mesaje: 577 Data de inscriere: 22/12/2010 Varsta: 34 Localizare: italia
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 24.01.11 3:09
Si eu vreau ....da asa e rugaciunea aceasta scurta are un rol foarte mare,o perioada nu i-am dat importanta dar citind pelerinul rus ,am vazut cum pelerinul se ruga permanent spunand rugaciunea inimii si cata liniste si fericire primea de la Dumnezeu.Apoi am incercat sa repet si eu cateva zile,va spun sincer am simtit o usurare ,o pace ,liniste ,o fericire interioara de nedescris ,uitasem de toate problemele din lume si parca nimeni nu ma mai interesa,acum nu-mi mai era frica de nimic ,imi spuneam in sinea mea,acum am scapare orice mi s-ar intampla imi spun rugaciunea inimii si gandurile rele pleaca .Chiar si eu recomand rugaciunea inimii ,incercati si o sa vedeti ce liniste o sa primiti!
Elena Moderator
Mesaje: 590 Data de inscriere: 04/01/2011 Varsta: 29 Localizare: dambovita
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 24.01.11 3:37
Parintele Arsenie Boca a zis asa: sa spun cu mintea - deci cu cuvantul gandit - "Doamne" intre respiratii; concomitent cu inspirarea, deci tragand aerul in piept, sa zic: "Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu", si expirind, dind afara aerul din piept, sa zic: "miluieste-ma pe mine pacatosul". Aceasta nu e o conditie necesara pentru mintuire, adica acela care zice pe respiratie se mintuieste si cel care zice altfel nu se mintuieste. Important e sa fi angajat in rugaciunea aceasta, in metoda aceasta de curatire a sufletului. Bineinteles ca lucrul acesta nu trebuie sa-l faca cineva care este angajat in alte lucrari in care e solicitata mintea. tot articolul : http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/veniti-luati-bucurie/rugaciunea-lui-iisus-82904.html
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 12.03.11 6:37
Iertare Membru
Mesaje: 19 Data de inscriere: 10/11/2011 Varsta: 34 Localizare: Pamant
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 12.11.11 8:44
Despre Rugaciunea inimii, care dintre voi fratilor a-ti incercat si la ce rezultate a-ti ajuns? Simtiti ceva cand va rugati?
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 12.11.11 10:01
Eu sincer n-am incercat sa o fac asa cum trebuie,nu cred ca sunt pregatita,o rostesc de cate ori imi aduc aminte sau cand simt ca ma lupt cu diavolii.O spun si ma linistesc imediat.Sa va spun o experienta legata de aceata rugaciune,intr-o noapte am atipit si am inceput sa visez ca mama se chinuia sa-mi striveasca degetele de la maini cu o roata mare si in timp ce visam am devenit constienata ca visez si ca mama nu e mama ci diavolul,apoi brusc de la visul cu mama simteam cum cineva ma atinge(ma mangaie pe picioare vrand sa-mi provoace senzatii ,stiti voi de care :(si iarasi eram constienata ca nu trebuie sa le primesc ,stiam ca sunt in pat ca baietelul doarme langa mine,ma cuprinsese teama ca nu puteam sa deschid ochii sa ma trezesc din starea aia ,imi ziceam in gand ca trebuie sa ma rog si sa ma inchin ca sa ma pot trezi si nu puteam sa-mi ridic mana ,cineva ma tinea strans cu bratele pe langa corp si atunci vazand ca nu ma pot inchina am inceput sa zic rugaciunea inimii din tot sufletul si tot repetand rugaciunea am reusit sa deschid ochii si am inceput sa plang si asa am adormit plangand rostind in gand rugaciunea inimii.toata noaptea aia am dormit ca un bebelus,nimic n-am mai visat.A fost ceva ciudat,nu mi s-a mai intamplat niciodata.
Iertare Membru
Mesaje: 19 Data de inscriere: 10/11/2011 Varsta: 34 Localizare: Pamant
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 12.11.11 10:43
Asa este Florentina, am trecut si eu prin diverse situatii de genul acesta, ceea ce ai trait este semn ca trebuie sa continuii si mai staruitor in rugaciune, e bine daca poti sa te scoli la miezul noptii sa faci macar o catisma din Psaltire, apoi macar o jumatate de ora de rugaciune a inimii. Rugaciunea inimii din cate stiu se zice cu mintea atenta la rugaciune, si din inima, iar atunci cand lacrimile reusesc sa vina, inseamna ca rugaciunea s-a pogorat din minte si a ajuns la inima, fiindca lacrimile, spun Sfintii Parinti, deschid poarta inimii. Multumesc pentru raspuns si iti urez sa ai parte de spor la rugaciune si har dumnezeiesc din belsug! Totusi mai astept si alte raspunsuri.
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 12.11.11 11:53
Doamne ajuta si multumesc asemenea! In ultima vreme am avut piedici sa le zic asa la vremea rugaciunii, nu reuseam sa ma concentrez sa fiu acolo trup si suflet,imi zbura mintea in toate partile ba ma lua oboseala ,ba ma lua asa o stare de parca ma alerga cineva si trebuie sa zic rugaciunea repede ,sa termin cat mai repede:((,ba ma lua un cascat de parca eram moarta de oboseala,acuma incep sa-mi revin si sa ma rog ca inainte,dar ma mai ia valul.Am bagat de sema ca cel mai bine ma rog noaptea dupa,12 noaptea,atunci ma si linistesc de toate gandurile,toate treburile de peste zi,parca imi adun mintea altfel.Stiti...cateodata imi vine sa strig cat ma tin plamanii"te iubesc Doamne"si cateodata sunt o lenesa cand vine vorba de rugaciune...Vi s-a intamplat vreodata sa va cuprinda o stare de lene cand se apropia ora rugaciunii?Va mai intreb ceva mi s-a intamplat de trei ori ca in timp ce ma rugam si chiar reusisem sa-mi adun mintea de pe drumuri sa simt cum parca trupul meu pleaca de la mine,nu stiu cum sa va explic ca sa ma intelegeti,in timp ce stua in genunchi simt ceva ,o senzatie ca si cum as urca cu liftul,parca ceva ma trage intr-o parte in sus,corpul il vad ca-i jos si ma vad jos in genunchi da'ceva din mine se ridica,prima oara am crezut ca am ametit dar s-a repetat aceasta senzatie si chiar imi provoaca un pic de teama,cand mi se intampla ma scoate din rugaciune pentru ca automat gandul meu se duce la ce o fi cu mine,sa nu mi se faca rau sa se sperie copilul.
Cozma Daniela Membru
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 12.11.11 13:55
Buna fetelor ,eu practic rugaciunea asta de cativa ani pot sa va spun cate ceva despre acesta rugaciune cand o rostiti spuneti si cu buzele dar nu cu glas asta o sa va ajute sa se ancoreze mai bine in minte daca o rostiti de 40 de ori vi se iarta un pacat nu incercati s o spuneti pe Respiratie ptr ca e f periculos rugaciunea aceasta trece ea singura de la un nivel la altul prima data e orala apoi mintala apoi pe respiratie iar la sfarsit se ajunge la rug inimii .acuma este foarte evident ca, cu cit o rostiti mai mult tu atata vi se iarta pacatele iar atunci Mantuitorul se apropie cat mai mult de voi de aceea simtiti pace ,bucurie si liniste sant momente chiar cand o sa simtiti o dragoste imensa atuncea va sant iertate toate pacatele. va sfatuiesc sa aveti un parinte duhovnicesc care practica acesta rug ca sa va de-a sfaturi .Da, florentina si eu am patit asa dar nu trebuie sa te sperii asta inseamna o rugaciune care e facuta in duh si in adevar nu mai simti trupul ca te trage in jos ai inceput sa mergi pe calea nepatimirii dar acesta rugaciune e facuta cu Harul lui Dumnezeu
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 13.11.11 4:40
Nu stiu sigur daca e un pas inainte spre rugaciune curata,o sa vorbesc si cu parintele duhovnic despre cele ce mi s-au intamplat,ma gandesc sa nu fie o inselare draceasca si sa nu cad in cealalta extrema.Asa este ,a noastra este doar vointa de a ne ruga,Dumnezeu face ca rugaciunea nostra sa creasca si s atreaca la un nivel mai inaintat,noi singuri nu putem. Stiam ca rugaciunile scurte gen:rugaciunea inimii;Doamnee miluieste;Hristoase miluiteste;Maica Lui Dumnezeu miluietse-ma ;etc...rostite de 40 de ori sunt plata pacatelor noastre de peste zi dar fara spovedanie nu se poate,adica s anu creada cineava ca dac se apuca sa spuna zilnic d e o mie de ori i s e iarta toate pacatele,nu,trebuie spovedanie!
Cozma Daniela Membru
Subiect: Re: Rugaciunea inimii 13.11.11 7:35
Buna fetelor,bineinteles ca trebuie si spovedania si impartasania toate ajuta in felul lor
Evitati limbajul tip sms si mess!Folositi majuscule doar cand este necesar! Cand preluati un articol asigurati-va ca este in duhul ortodoxiei!Nu uitati sa precizati sursa!