“Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor,marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri Iar cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu Care este in ceruri.”
 
AcasaAcasa  Despre noiDespre noi  Latest imagesLatest images  ÎnregistrareÎnregistrare  ColaboratoriColaboratori  ConectareConectare  CăutareCăutare  

Doamne Ajuta! Accesul la sectiunile acestui forum se poate face doar pe baza  autentificarii!Distribuiţi | 
 

 Rugaciunea Sfantului Nifon

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
cristiboss56
Colaborator
cristiboss56

Mesaje : 22
Data de inscriere : 08/09/2011
Varsta : 65
Localizare : Bucuresti

Rugaciunea Sfantului Nifon Empty
MesajSubiect: Rugaciunea Sfantului Nifon   Rugaciunea Sfantului Nifon Editor1024.09.11 13:00


"Doamne, Dumnezeul Puterilor, Cel mare si înfricosat, cel bogat si prea bun, cel prea milostiv si îndurat, pleaca-Te si ma auzi pe mine învechitul si pacatosul. Tu, Care ai mântuit pe Ioana din pântecele chitului si pe Daniil din gurile leilor, mântuieste-ma si pe mine în ceasul mortii de întunericul cel din adânc al tuturor rautatilor. Sa nu îngadui diavolului sa vina la patul mortii robului Tau. Sa nu vada, Doamne, sufletul meu întunericul diavolilor, nici în veacul de acum, nici în cel ce va sa fie, nici la iesirea sufletului, nici când se urca el în vazduh.
Sa nu batjocoreasca, blestematul balaur, ticalosul meu suflet, când va iesi din acest ticalos trup. Sa nu-l rapeasca, Domnul meu, Hristosul meu, Iisusul meu, Dumnezeul meu, Lumina mea, sa nu-l rapeasca duhul cel întinat si împutit si sa-l târasca în prapastia pierzarii. Sa nu vada ochii mei, Stapâne si Dumnezeule al cerului si al pamântului, urâtul si întunecatul lui chip.
Ci, în ceasul sfârsitului meu, Împarate al meu, Preasfinte, Întreit Sfinte si Preaslavite, trimite-mi mila Ta si adevarul Tau. Trimite, Dumnezeul meu, în acea zi la robul Tau, pe Arhistrategul Mihail, trimite-mi pe Gavriil, pe Uriil, pe Rafail, pe marii si stralucitii voievozu cu precuratele si preafericitele lor ostiri, ca sa zdrobeasca pe nesaturatul balaur al iadului, care scrâsneste cu dintii, poftind sa rapeasca si sa înghita pe cel ce traieste în evlavie. Afunda-l, Dumnezeul meu, în ceasul sfârsitului meu, cu toata întinata lui ostire în adânc, în tartar, în întuneric si în scrâsnirea dintilor.
Trimite, Doamne Iisuse Hristoase, fericirea mea, învierea mea, trimite în ceasul acela pe Iubitorul de oameni si Milostivul Dumnezeu, Duhul Adevarului, sa ia duhul meu în negraita dulceata si în sfintenia Lui cea vesnica. Trimite-l sa ma întareasca cu sabia ce va merge înainte si va nimici pe viclenii stapânitori ai întunericului, pe necuratii diavoli. Pentru ca sa cada în foc, în întuneric, în haos, în iad, aceasta urâciune a faradelegii si eu sa pot trece fara durere vamile vazduhuluisi sa ajung la Tine, Lumina cea în trei straluciri.
Sa cad la milostivirea Ta, sa sarut picioarele Tale preacurate, sa ma umplu de dumnezeire, de Duhul Tau cel Sfânt, si sa marturisesc nemasurata minune pe care ai savârsit-o pentru mine : cum m-ai adus la pocainta, cum mai înviat si cum, din adâncurile pamântului iarasi m-ai scos. Pe toate le voi spune înaintea sfintilor îngeri, cuprins de stralucirea dulcetii si de fericirea dumnezeiestii bucurii si-Ti voi cânta atunci marea cântare a cântarilor, rapit de negraita miresma a harului si a dumnezeiestii tale frumuseti.
Auzi-ma, Dumnezeul meu, desi în fiecare zi fac faradelegi înaintea ochilor Tai; auzi-ma Împaratul meu, Mântuitorul meu, si ma învredniceste sa intru în slava Ta, precum Te rog ziua si noaptea si cer de la maretia Ta cea fara de moarte si datatoare de viata. Cu caldura Te rog iarasi si mereu, Doamne Iisuse Hristoase, trimite în ceasul sfârsitului meu pe Prealuminata Fecioara, pe Biserica cea prea curata, pe pazitoarea ce sfânta a bogatiei Tale, sa ma întareasca, Hristoase al meu.
Trimite-mi în ceasul acela pe Sfântul Înaintemergatorul si Botezatorul Ioan, steaua cea luminoasa, pe Apostoli, pe prooroci si pe mucenici, pe marturisitori si pe evanghelisti, pe cuviosi si pe drepti, ca sa slaveasca faptura Ta. Da, Nemuritorule Doamne, asculta-ma pe mine pacatosul si ma învredniceste sa dobândesc slava Ta cea negraita si înteita.
Ci, Doamne, da odihna si la tot robul Tau în ceasul sfârsitului lui si asculta aceasta rugaciune spre rusinarea necuratilor demoni. Pierde-i, Stapâne, cu mâna Ta cea atotputernica, pierde-i, Atotputernice, cu sabia Ta, arde-i, Atotputernice, Preaînalte si Înfricosate, cu trasnetul mistuitor al puterii Tale. Sa fie Doamne aceasta rugaciune pentru toti cei ce se afla în ceasul sfârsitului, racoare si odihna, somn si liniste, mireasma si bucurie, întarire si scapare, sprijin si ajutor. Da, Doamne al parintilor celor sfinti, care bine au placut Tie din adâncurile veacurilor si pâna astazi, nu trece cu vederea rugaciunea mea, Sfinte. Nu te întoarce de la rugaciunea mea, Milostive, ci fa aceasta rugaciune a mea sabie cu doua ascutisuri, dumnezeiasca, cereasca, ucigatoare pentru demoni, cu urgie împotriva duhurilor rautatii, dar plina de bunatate, de iertare, de milostivire si bunavointa, pentru ca aceasta rugaciune sa covârseasca multimea pacatelor celor ce se afla în ceasul mortii si sa le usurezi povara lor, sa le miluiest, Sfinte, sufletul lor si sa le sfintesti suisul lor catre Tine.
Sa se împlineasca aceasta ori de câte ori se va auzi saraca mea rugaciune. Da, Stapâne Iisuse Hristoase, Lumina lumii, auzi-ma ca un Preabun si da har si mila acestei rugaciuni. Fii Tu Însuti ajutor, acoperamânt si mântuire celui ce va chema numele înnoroiatului Nifon. Auzi-ma, Doamne, auzi-ma iubitorule de oameni Sfinte si daruieste-mi cererea care cheama preaputernic numele Tau. Amin".
Sus In jos
http://cristiboss56.blogratuit.ro
 

Rugaciunea Sfantului Nifon

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

 Subiecte similare

-
» Rugaciunea Sfantului Ioan de Kronstadt
» Rugaciunea de dimineata
» Acatistul Sfantului Apostol Andrei
» Rugaciune a Sfantului Efrem Sirul
» Rugaciunea celui cazut
Pagina 1 din 1
De retinut!
Evitati limbajul tip sms si mess!Folositi majuscule doar cand este necesar!
Cand preluati un articol asigurati-va ca este in duhul ortodoxiei!Nu uitati sa precizati sursa!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Rugaciuni-"Mantuitorul a ales Crucea fiindca astfel se moare cu mainile intinse.El s-a sfarsit imbratisandu-ne"
"Nu piroanele L-au tinut pe Hristos rastignit ci marea Lui iubire de oameni"
"Dacă ar fi fost în lume numai un singur păcătos, Iisus ar fi adus cu drag pentru el singur aceeaşi Jertfă, ca pentru o lume întreagă.”
Deci indrazneste si tu!Fa un pas catre Dumnezeu si El va face restul catre tine!
Creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente