Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care ai primit rugaciunea desfranatei si suspinul talharului, primeste si rugaciunea mea, a pacatosului ce o aduc Tie pentru parintele meu duhovnicesc, preotul / ieromonahul N, pe care Tu l-ai randuit sa poarte povara pacatelor mele, in fata Ta, precum si Tu porti povara intregii lumi in fata Tatalui ceresc.
Iarta-i toate greselile cele de voie si fara de voie, vindeca-i toata boala si intinaciunea trupeasca si sufleteasca, cerceteaza-i neputintele si slabiciunile, caci dintre oameni l-ai ales, si poarta aceeasi fire ca si mine. Izbaveste-l de toti vrajmasii vazuti si nevazuti, si de orice ispita. Sporeste-i intelepciunea, indelunga rabdare, linistea , pacea si bucuria. Inmulteste-i puterile, sporeste-i blandetea si purtarea de grija, si implineste toate cele de folos lui. Pune in inima si gura lui cuvintele Tale cele mantuitoare, umple-l de har, da-i minte luminata si pricepere sfanta. Bine sporeste in el, Doamne, si daruieste-l sanatos, indelungat in zile, drept invatand cuvantul adevarului Tau, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tutror Sfintilor Tai. Amin